OBS, vi har nytt telefonnummer till vår support! - Läs mer här

Tips från Magister Pettersson 3 – Visningslägen

Tips och Tricks

Äntligen är det dags för mitt tredje tips på bra hjälpmedel i Byggnet, som denna gång handlar om att Startsidan och filvyn kan visas i olika visningslägen.

 

Startsidan och filvyn kan visas i olika visningslägen

Byggnet har många funktioner som liknar de som finns i Utforskaren i en vanlig dator. En av dessa är att du kan växla mellan ett antal visningslägen och välja att se objekt i en lista eller som småbilder. I Byggnet gäller detta både på Startsidan och i filvyn. Klicka bara på knappen Ändra visningsläge i det övre högra hörnet!

På Byggnets startsida kan man växla mellan vyerna ”Kort” och ”Lista”. I kortvyn ser man information om projektet uppdelat på olika flikar och projektets utvalda bild visas för att man snabbare ska kunna hitta rätt projekt. I listvyn visas varje aktivitet som en egen rad med informationen i kolumner, det passar ofta bättre om man har många projekt och/eller arkiv på sin startsida. 

I Byggnets filvy finns en liknande knapp på samma plats, men med lite fler val. Lista, Detaljerad lista, Småbilder och Mitt visningsläge. Klicka på knappen ”Ändra visningslägen” för att växla mellan de olika lägena. I läge Småbilder kan du ytterligare förstora en bild genom att klicka på den. 

Under ”Mitt visningsläge” kan du skapa ditt eget visningsläge och fritt välja kolumner samt i vilken ordning de skall visas.

Håll utkik här i bloggen efter mitt nästa tips eller kika in tidigare tips och tricks

Stäng