Så driftas och säkras din data i Byggnet

Säkerhet och tillgänglighet är viktigt för både dig och för oss. Därför arbetar vi på bred front för att din data ska vara säker i Byggnet. Vårt utvecklingsteam utvärderar kontinuerligt systemet ur ett säkerhetsperspektiv, ny funktionalitet genomgår rigorös testning i en separat utvecklingsmiljö innan lansering och systemets servrar står tryggt i ett modernt datacenter i Sverige.

Drift

Företaget som har driftansvar över Byggnet är ISO27001-certifierade. Det borgar för en mycket hög nivå på driftsäkerhet, bevakning och fysisk säkerhet –dygnet runt.

Rutiner, processer och ramverk finns för både serverkonfigurationer och förändringsarbeten, detta för att upprätthålla en hög kvalitet på driftorganisation. Allt driftrelaterat arbete sker med hjälp av drifttekniker från en outsourcing partner . Det är även hos dem den fysiska driftplatsen finns.

Nätverken i datorhallen

Datorhallen  använder flera nätverksleverantörer för ett redundant nät med hög nätverkssäkerhet. Det finns flera geografiska fiberåtkomster i byggnaden.

Backup

På daglig basis genomförs en check av samtliga säkerhetskopieringsarbeten och varje kvartal genomförs återläsningstester. För att säkra data används applikationer med hög automatisering samt effektiv managering av säkerhetskopierad data.

Säkerhet

Vår policy för utveckling är att skapa så redundanta arbetssätt och detaljerade specifikationer som möjligt. Vi identifierar och listar nyckelpersoner och vi lägger specifika resurser på dokumentation exempelvis genom att använda professionella technical writers för specifikationer. Idag används normalt inte extern personal gentemot systemet men i de fall det skulle bli aktuellt sker det under sekretessförbindelse (eller reglerat i avtalet mellan Byggnet och en outsourcing-partner).

Säkerheten i datorhallen

Säkerhetsanställd personal finns på plats dygnet runt och all utrustning underhålls samt övervakas med klimatanläggningar. Dessutom finns:

  • Flertal lager av fysisk säkerhet för åtkomst genom biometriska lås samt accesskort/lösenord.
  • Övervakningssystem för samtliga ytor och servrar.
  • Brandavstötande väggar, avancerade rökdetektorer samt direktlinjer till brandsläckningssystem. Dessa system använder gasbaserade släckningsmetoder.

Övervakning och kontinuitet

Det finns ett flertal applikationer för övervakning och analys av användarbeteende samt applikationer som mäter specifik prestanda och responstid. Vid eventuella avbrott eller servicefönster informeras användarna genom byggnet.se.

Integritet

Byggnet arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas vid användning av våra tjänster.

Läs mer om integritetspolicyn

Tillgänglighet och support

Byggnet är en webtjänst som kan användas när som helst, var som helst. Det enda du behöver är ett användarkonto och en dator, eller motsvarande, med internetuppkoppling. Tillgänglighetsfrågor utvärderas kontinuerligt – med stort fokus på kommersiell tillgång.

Information om planerade driftuppehåll aviseras senast 2 arbetsdagar i förväg via www.byggnet.se Planerade driftuppehåll sker alltid utanför kontorstid, oftast klockan 22.00-00.00.

Vår kostnadsfria support nås via telefon eller mail. Supporten är öppen vardagar 8-12 och 13-17. Du hittar supporten här

Stabilt, driftvänlig, alltid tillmötesgående.
Milan Petrovic, Stockholm Trafikkontoret

Vad tycker våra kunder?

Se våra case

Kom igång direkt

  • Genom att klicka på knappen Nu kör vi! godkänner du Byggnets integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.