Det är svårt nog att bygga,
därför finns Byggnet.

Distribution av digitala ritningar har varit vår ryggrad i över 30 år. Med tiden har vi blivit Nordens marknadsledande arbetsredskap för digital informationshantering inom bygg- och förvaltningssektorn.

Byggnet ägs av Arkitektkopia

Byggnet grundades, ägs och drivs idag av Arkitektkopia. Det innebär förutom att vi har ett av landets äldsta tryckerier i ryggen också att du enkelt kan ta del av alla tjänster som Arkitektkopia erbjuder. Du kan exempelvis beställa ritningar direkt via Byggnet och Arkitektkopia levererar dem till ditt bygge – ofta samma dag.

Med Byggnet får du utöver utskrifterna tillgång till mängder av smarta och tidsbesparande funktioner. Tusentals kunder använder det redan för att:

  • Underlätta kommunikation i byggprojekt.
  • Minska risken för byggfel och förseningar.
  • Förenkla byggprocessen för samtliga inblandade.

En modern lösning med lång historia

Så hur började allt? Redan 1986 byggde Arkitektkopia det första datanätverket för att distribuera ritningar digitalt. Det användes skarpt i Globen-projektet i Stockholm samma år. Eftersom ledtiderna i projektet kortades betydligt insåg projektdeltagarna potentialen med den nya tekniken.

Mellan åren 1987 och 1996 testade därför Arkitektkopia olika digitala system men inget höll måttet. År 1997 bestämde vi oss därför för att utveckla ett eget system för webbaserad dokumenthantering. Den första versionen av det som kom att kallas Byggnet såg dagens ljus år 2000.

Ledande i Norden på digital informations­hantering

Idag är Byggnet Nordens marknadsledande arbetsredskap för digital informations­hantering inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi finns i Sverige, Norge, Finland och Tjeckien.

Våra servrar finns i ett modernt datacenter i Sverige och driften är ISO27001-certifierad. Det innebär en mycket hög nivå på driftsäkerhet, bevakning och fysisk säkerhet dygnet runt, hela året. Läs mer om hur din data säkras i Byggnet

Enkel prissättning. Från 990 kr/månad.

Läs mer

Hög säkerhet. Det är viktigt för dig, och för oss!

Läs mer

Beställ trycksaker från arkitektkopia till ditt byggprojekt.

Läs mer
Byggnet finns på alla våra marknader.

Vad tycker våra kunder?

Se våra case

Kom igång direkt

  • Genom att klicka på knappen Nu kör vi! godkänner du Byggnets integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.