Byggnet uppdaterat

BIM-stöd i Byggnets nya viewer!

I den senaste uppdateringen av Byggnet introducerades en ny version av viewern. Den nya viewern kräver ingen installation av tillägg såsom active-X komponenter eller liknande och det innebär att den kan användas i alla moderna browsers. Vidare innehåller den även stöd för en rad olika 3D-filer och framförallt då IFC-filer. IFC är ett neutralt och öppet filformat som gör det möjligt att fritt byta information mellan mjukvaror som används vid BIM-projektering. Förutom att lagra själva 3d-modellen, lagras även objektsdata i filen. Det möjliggör att denna information kan visas i Byggnets nya viewer, både vid markering av objekt eller som träffar vid sökning. Byggnets viewer innehåller även en rad smidiga funktioner vid visning av 3D-filer, tex: zoomning, rotering, panorering, uppdelning/sammansättning av objekt, sektionering och ett antal olika visningslägen.

Förutom den nya viewern innehåller uppdateringen en hel del mindre nyheter som alla faktiskt är önskemål direkt från våra användare:

  • Nytt visningläge i filvyn – Välj själv vilka kolumner du vill visa och i vilken ordning.
  • Sortering i kortvyn på startsidan – Sortera på namn, startdatum och vem som startat projektet, precis som i Byggnets iPad app!
  • Delade anteckningar – Som komplement till den personliga anteckningen kan nu administratörer lägga till en anteckning som alla i projektet kan se redan på sina startsidor.
  • Senaste inloggning i på deltagarsidan – Administratörer kan se senaste inloggning för samtliga deltagare på deltagarsidan. Detta underlättar gallring av inaktiva deltagare.
  • Information om låsta filer – Om man försöker ladda ner, öppna, kopiera, klippa ut eller granska en fil i viewern och den är låst visas ett meddelande om att filen är låst och varför. Precis som tidigare kan man välja att fortsätta trots att filen är låst.
  • Förbättrad deltagaradministration – Vid sökning efter deltagare kan man direkt se om medlemmar redan är tillagda i projektet och nu skickar vi även påminnelser om inbjudna via mail som ej ännu accepterat inbjudan och skapat ett konto.
  • Förbättrad administration av lösenord – Vid skapande av nya konton och när funktionen för glömt lösenord används får användaren själv sätta sitt lösenord. Så inga lösenord skickas i klartext via mail.

Hoppas att ni gillar de nya funktionerna och tack för alla era tips som har lett till förbättringar av Byggnet och fortsätt gärna Kontakta oss om du har frågor kring detta eller ytterligare förslag.

/Byggnet-teamet

 

Kom igång direkt

  • Genom att klicka på knappen Nu kör vi! godkänner du Byggnets integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.