Cookies

Byggnet arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas vid din användning av våra tjänster. Det här är policyn som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Denna integritetspolicy gäller endast Byggnets kunder och användare av våra onlinetjänster.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?
Det svenska företaget, Arkitektkopia AB, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med PuL, personuppgiftslagen (1998:204), som är den svenska implementeringen av EU:s dataskyddsdirektiv (95/46/EG). Arkitektkopia fungerar som personuppgiftsbiträde och behandlar personuppgifter på uppdrag av Arkitektkopia för Byggnet.

Var lagras dina personuppgifter?
De uppgifter som vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning.

Vad för slags personuppgifter samlar vi in?
Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar, kontaktar vår kundtjänst eller lämnar in e-post information. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation.

Hur använder vi dina personuppgifter?
Vi kan använda dina personuppgifter för följande ändamål:För att skapa och hantera ditt personliga konto

  • För att bearbeta dina beställningar via vår onlinetjänst för Print av ritningar
  • För att kontakta dig vid eventuella problem med leveransen av dina varor
  • För att besvara dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster
  • För att skicka marknadsföringserbjudanden som nyhetsbrev
  • För att göra analyser så att vi kan ge dig relevanta marknadsföringserbjudanden och information
  • För att testa och förbättra våra system som tillhandahåller våra tjänster
  • För att förhindra missbruk eller olämplig användning av våra tjänster
  • För att hantera ditt konto

Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter.

Vilka är dina rättigheter?
Du har rätt att när som helst (gratis en gång om året) att begära ut information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. På grund av beställning av Print kan vi inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder.

Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Dina uppgifter kan delas inom Arkitektkopia. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part.

Cookies
När du besöker Byggnet.se första gången tillfrågar vi dig om du godkänner att vi använder oss av cookies och vi vill gärna berätta mer här om vad det innebär för dig. En cookie (kakfil) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. Byggnet använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Lagen om elektronisk kommunikation innebär att alla besökare på en hemsida ska informeras om vad cookies innebär och vad dessa används till, samt även ges möjlighet att neka denna användning. Därav det här meddelandet på vår hemsida. Det finns två typer av cookies: permanenta och tillfälliga (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max tolv (12) månader. Sessionscookies sparas tillfälligt och försvinner när du stänger webbläsaren. Vi använder permanenta cookies för att spara ditt val av startsida och dina uppgifter. Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren. För instruktioner om hur du hanterar och raderar cookies, gå till alternativet ”Hjälp” i din webbläsare. Du kan välja att avaktivera cookies eller få en avisering varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobila enhet.

Cookies från tredje part
Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad/aggregerad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies).

Regler för cookies
Även fast du godkänner cookies kan du när som helst bryta vår lagring genom att rensa din webbläsare, vilket gör att all vår lagrade data försvinner. Med det sagt har du som användare full kontroll över din egen dator så du behöver aldrig oroa dig.

Vill du ha mer information om cookies rekommenderar vi dig att läsa mer på Post- och Telestyrelsen, www.pts.se.