3D-stöd i Byggnets viewer - läs mer Byggnet uppdaterat - läs mer

3 tidsbesparande funktioner du inte får missa i Byggnet

Tips och Tricks

Vill du också maxa användningen av Byggnet?

Då ska du hålla ett öga på Byggnet Academy. I enkla steg-för-stegguider delar vi med oss av tips på hur Byggnet på olika sätt kan stödja processerna som pågår i ett byggprojekt.

Här kommer några smakprov.

1. Undvik förvirring och jämför filversionerna direkt i viewer

Byggen består av mängder av handlingar och det är såklart helt avgörande att alla kollar på rätt versioner. Därför finns möjlighet att jämföra två filer med varandra i Byggnets inbyggda viewer. Med enkla färgmarkeringar får du direkt syn på eventuella skillnader mellan två ritningar:

Gröna linjer = tillkommit i den senare versionen
Röda linjer = tagits bort
Gråa linjer = finns på båda versionerna

2. Printa ritningarna direkt från systemet

Det finns inget så irriterande och tidskrävande som onödiga mellanhänder. Med Byggnet kapar du alla tryckrelaterade sådana tack vare att vi tillhör ett av Sveriges äldsta tryckerier – Arkitektkopia. Med några snabba klick väljer du format, material, mottagare, beställare och vem som ska faktureras. Ritningen håller du sedan i näven inom ett dygn, oavsett var du befinner dig.

3. Exportera mera och får underlag till statistiken

Det finns väl knappast bättre program än Excel när du vill samla data som sedan ska vridas och vändas på, jämföras, staplas och viktas. I Byggnet kan du därför på flera ställen exportera olika typer av listor rakt in i Excel. Det kan exempelvis vara deltagarlistor, handlingsförteckning eller historik. Varför klippa och klistra när man kan klicka på en knapp?

Stäng