Så här kommer du igång med Byggnet Access

Välkommen till Nordens marknadsledande arbetsredskap för digital informationshantering inom bygg- och förvaltningssektorn. Kul att ha dig med i Byggnet-gänget!

Vi har dock alla varit nybörjare. Om du inte redan är på banan med hur Byggnet Access fungerar kommer här första stegen mot en smidigare jobbvardag. Resten finner du i vår eminenta manual.

Starta nytt projekt

Efter att du skapat ett konto och loggat in, ställt in dina personliga inställningar och bekantat dig med navigeringen så är det läge att starta ett nytt projekt.

Du som ska ansvara för projektet kan när som helst starta ett nytt genom att klicka på ”Starta nytt” uppe till vänster. Fyll i projektets namn och benämning. I det här läget kan du göra ett antal inställningar, vilken typ av projekt (aktivt eller gratis test), säga ja eller nej till godkännandehantering samt välja projektstruktur med föreslagna mappar baserat på Bygghandlingar 90 eller på egenskapad mall.

Skapa ett nytt projekt med Byggnet Access.

Skapa konto

Byggnet Manual – instruktioner för nyfikna

När du väl har skapat projektet kommer det visas på din startsida. Nästa steg är att kolla in funktioner som projektnytt och filvy, lära dig hur du laddar upp och ner filer i Byggnet Access samt hur du beställer print från Arkitektkopia. I manualen hittar du steg-för-steg-guider med bilder på allt. För varför krångla till det? Det är ju svårt nog att bygga.

Ladda ner manualen

Läs mer om Byggnet Access